Sök

Sohaila Bagger-Sjöbäcks GigAssembly vill digitalisera HR-branschen

Gig Assemblygigekonomi

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"Vi vill möta alla kunders behov och om vi inte bygger den här tjänsten så kommer någon annan att göra det." säger Sohaila Bagger-Sjöbäck.

När gigekonomin i Sverige växer måste HR-branschen hänga med. Det är tanken bakom den nya digitala mötesplatsen GigAssembly, som startats av Sohaila Bagger-Sjöbäck. 

“För mig som har arbetat inom bemanning och rekrytering i 20 år så är det uppenbart att det sker ett stort skifte på arbetsmarknaden och vi behöver snabbare och smartare lösningar,” säger hon.

Svaret blir alltså en plattform där kunderna kan söka direkt efter den kompetens man vill ha, vilket ska leda till snabbare processer och lägre rekryteringskostnader. Det ska helt enkelt blir smidigare för företagen.

”Dessutom möts arbetsmarknaden av en generation som ställer höga krav på val av arbetsgivare, arbetsuppgifter och framförallt flexibilitet, och för många av dem är frilanslivet mer attraktivt än en traditionell anställning”, säger Sohaila Bagger-Sjöbäck.

Sohaila Bagger-Sjöbäck ligger också bakom Novare Interim & Recruitment som grundades 2017 och som i fjol omsatte 24 miljoner kronor. GigAssembly startas som ett nytt affärsområde inom samma koncern. Hon har utsetts till en av Framtidens kvinnliga ledare av organisationen Ledarna.

Fokus i den nya tjänsten kommer att ligga på HR, ekonomi, administration, marknadsföring och försäljning. Men med planen att framöver utöka till fler områden och man satsar på att bli ledande plattform för professionella giggare.

”Jag får ofta frågan om jag inte konkurrerar med mitt nuvarande bolag med den här plattformen. Men kunden har olika behov och är olika mogna för digitala lösningar. Vi vill möta alla kunders behov och om vi inte bygger den här tjänsten så kommer någon annan att göra det." säger hon. 

Plattformen lanserades för några veckor sedan och Sohaila Bagger-Sjöbäck säger att mottagandet har varit bra. Fördelen är också att de kan använda sig av de tusentals kandidater som redan finns bolagets nätverk.

Läs mer