Checkin.com kraftigt övertecknad inför noteringen

RegilyCheckin.comSaaS

Anders Borg, Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov. Foto: Fredrik Persson / TT.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Backas av Erik Selin och Anders Borg håller i ordförandeklubban.

Svenska SaaS-bolaget Checkin.com Group närmar sig en notering på First North-listan med stormsteg. Techbolaget grundades så sent som 2017 av Klarna-veteranerna Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov och idén är att göra det enklare för användare att registrera och identifiera sig på olika tjänster online.

Inför den planerade noteringen 20 maj meddelade Checkin.com planer på att ta in 45 miljoner kronor.

Nu är nyemissionen stängd och rundan blev kraftigt övertecknad, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattade 2 903 226 aktier och teckningskursen uppgick till 15,50 SEK per aktie. Vilket innebär en värdering av bolaget på 404,3 miljoner kronor inför noteringen.

Totalt tillkommer omkring 1220 nya ägare.

“Det är fantastiskt roligt att det finns ett sånt stort intresse för att investera i vårt bolagsbyggande och vi är oerhört tacksamma för förtroendet från både tunga institutionella investerare och allmänheten. Samtidigt är det lite dubbla känslor för mig då många som ville vara med inte kunde få någon tilldelning den här gången”, säger Kristoffer Cassel, vd för Checkin.com.

Det fanns teckningsåtaganden till cirka 60 procent, eller 27 miljoner kronor, i erbjudandet från aktörer som som TIN Fonder, bettingfamiljen Knutsson, Norron Select och fastighetsmiljardären Erik Selin.

Under 2020 omsatte bolaget 22 miljoner kronor med ett ebitda-resultat (före skatt och avskrivningar) på nästan 2 miljoner. Styrelseordförande i Checkin.com är den tidigare finansministern Anders Borg.

Läs mer