Storytel dumpar sin magasintjänst Ztory – "Strategisk översyn"

StorytelZtory

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Storytel-chefen Jonas Tellander ger sin syn på nedstängningen.

Ljudboksspecialisten Storytel har beslutat sig för att lägga ned sin tidnings- och magasintjänst Ztory. 

Ztory grundades 2013 av Nima Samimi, Staffan Svantesson, Daniel Malmqvist och Martin Samami och är en digital prenumerationstjänst för primärt tidningar och magasin men även för digitala barnböcker. 

I början av 2019 köpte ljudboksjätten Storytel bolaget för en okänd summa.

Då var Storytel-chefen Jonas Tellander väldigt exalterad:

"Jag har träffat Nima och Ztory-gänget till och från de senaste åren och vid varje möte imponerats av deras stora kunskap och passion för kundupplevelsen. Därför känns det helt naturligt att bredda vårt redan marknadsledande kunderbjudande med både färgglad läsning och nyhetspuls, som ett självklart komplement till ljudbokslyssnandet", sade han då och planen var att Ztorys vd Daniel Malmqvist skulle  fortsätta att driva Ztory som anställd i Storytel.

Ändrade planer för Ztory

Fram tills nu har också Ztory har drivits som en separat app och varit ett tillvalsalternativ för kunder i Sverige och Spanien. Men nu kommer alltså beskedet att tjänst läggs ned.

"Tidigare i vår genomförde vi en strategisk översyn av hur Storytels portfölj med varumärken och verksamheter bör struktureras bäst mot framtiden och i den starka expansion som vi kommer befinna oss åtskilliga år framöver. Genom den här förändringen kommer Storytel att i ännu högre utsträckning kunna utnyttja sitt starka momentum fullt ut och ytterligare skärpa fokus på kraftfulla och skalbara lösningar som höjer upplevelsen av berättelser för våra användare i hela världen", säger Jonas Tellander, grundare och vd för Storytel i en kommentar.

Förändringen kommer inte väsentligt att påverka Storytel. Hur många abonnenter som tjänsten anges inte.

Läs mer