Kanonår för Börspodden: “Det kastas i princip pengar på oss nu”

BörspoddenBörsen

John Skogman och Johan Isaksson, grundare Börspodden. Foto: Mats W Nilsson.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Den stekheta börsen göder börspoddarna.

Duon bakom börspodden har lagt ytterligare ett rekordår bakom sig och siktar mot ett ännu bättre 2021. Det berättar medgrundaren John Skogman för Dagens Industri och lyfter fram att pandemin bidrog till ett ökat intresse för podden.

”Det var ett otroligt drag. Alla ville lära sig om börsen, och vi hade veckor med uppemot 80.000 lyssningar när det var som hetast och till och med Agnes Wold twittrade om Börspodden”, säger han till tidningen.

Sthlm Börsmedia, som bolaget bakom Börspodden heter, visade ifjol upp ett rörelseresultat på 1,44 miljoner kronor, jämfört med 1,2 miljoner under 2019. Omsättningen landade i sin tur på 2,9 miljoner vilket även det var en liten ökning. 

"Allt som rör börsen är hett"

Att podden ser fram emot ett ännu starkare 2021 beror enligt John Skogman på att intresset för podden och börsen fortfarande går starkt, samtidigt som bolagen återigen vågar satsa på att synas.

”Det var svårt att riktigt kapitalisera på det eftersom alla bolag skar ned på annonserna. Men 2021 har vi fått en flygande start. Det kastas i princip pengar på oss nu. Allt som rör börsen är hett nu, och det gynnar självklart oss”, säger han.

Börspodden drivs av duon John Skogman och Johan Isaksson.

Läs mer