Sök

Cdons vd Kristoffer Väliharju säger upp sin anställning

Cdonehandel

Kristoffer Väliharju, vd på Cdon. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Handelsplatsen tappar sin vd.

E-handelsbolaget Cdons vd Kristoffer Väliharju har meddelat styrelsen sin uppsägning som vd. Han kommer att fortsätta i sin nuvarande roll under en övergångsperiod. Arbetet med att utse en efterträdare till honom har påbörjats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beskedet om vd-sortin kommer bara någon vecka efter att Kristoffer Väliharju återgått i tjänst efter en period av sjukskrivning. 

Har opererat hjärtat

I början av mars meddelade e-handelsbolaget att Kristoffer Väliharju under en tid upplevt problem med oregelbunden hjärtrytm och att han därför skulle genomgå en operation med efterföljande vila. Styrelseordförande Marcus Lindqvist tog då över vd-rollen tillfälligt. 

Så sent som den 20 april meddelade Cdon att Kristoffer Väliharju var på väg tillbaka och att han skulle återinträda på vd-posten i början av maj. I måndagens pressmeddelande nämns inget om sjukskrivningsperioden. 

Kristoffer Väliharju började på Cdon i juni 2017 som operativ chef. Han utsågs till vd i september 2018. 

"Kristoffer har framgångsrikt lett transformationen av Cdon till Nordens ledande digitala marknadsplats och vi ser fram emot att fortsätta arbetet med detta. Jag vill tacka Kristoffer för hans arbete i bolaget och önskar honom lycka till i hans framtida engagemang", säger Josephine Salenstedt, styrelseordförande i Cdon.

"Mitt uppdrag att vända Cdon till lönsamhet och transformera verksamheten från ett traditionellt e-handelsbolag till en marknadsplats samt ta bolaget till börsen har nu genomförts. Cdon har goda förutsättningar att ta sig till nästa nivå och har en spännande resa framför sig", säger Kristoffer Väliharju, vd för Cdon.

Aktien har rusat på börsen

Det senaste halvåret har bjudit på både med- och motgångar för Cdon. Till det förstnämnda hör att aktien gått upp med över 90 procent sedan årsskiftet, med god hjälp på köpsidan från den nya storägaren Adam Wyden och dennes fond ADW Capital som på kort tid köpte drygt 15 procent av aktierna. 

Till de dåliga nyheterna hör att aktien har gått betydligt sämre under de senaste månaderna, sannolikt för att bolaget haft vissa operativa problem. Bolaget har bytt teknisk plattform och övergången har inte varit friktionsfri. 

“Utmaningarna med plattformsbytet och efterföljande anpassningsperiod har dock varit mer omfattande och tagit längre tid än vi skulle önska”, skrev Marcus Lindqvist i rapporten för det första kvartalet som släpptes i mitten av april. 

Läs mer