Breakit - Världens största ängelnätverk ska börja leta startups i Stockholm
T.v: Ted Elvhage. Foto t.h: Michael Caven/Flickr

Världens största ängelnätverk ska börja leta startups i Stockholm

Jonas de Lange
Jonas de Lange
03 mar 2016, kl 10:25

I veckan lanseras Keiretsu Forum Nordics i Stockholm.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
03 mar 2016, kl 10:25

Med över 2500 medlemmar är Keiretsu Forum världens största nätverk av affärsänglar. Nu får nätverket ytterligare några medlemmar. Den här gången från Stockholms affärsänglar.

“Norden är med Stockholm i spetsen en väldigt aktiv miljö där entreprenörskap och företagsbyggande blomstrar”, säger Ted Elvhage, en av medgrundarna till Stockholms Affärsänglar och initiativtagare till Keiretsu Forum Nordics.

Nätverket har hittills investerat i över 250 bolag sedan starten 2006. Majoriteten av investeringarna är i amerikanska bolag men nätverket är aktivt över hela världen. Tanken med den nya satsningen är dels att ge svenska entreprenörer tillgång på mer kapital och dels att ge svenska änglar tillgång till det internationella nätverket.

Satsningen börjar i Stockholm redan nästa vecka men på sikt har Ted Elvhage större ambitioner.

“Tanken är att ha olika lokala forum i Köpenhamn, Helsingfors och Oslo framåt. Vi ser också att det händer väldigt mycket på andra platser i sverige så det kan bli aktuellt att ha en närvaro i Norrland och södra Sverige också. Det beror på var vi hittar investerare som vill vara en del av det”, säger han.

Varför behövs ett sådant nätverk?

“Det kan vara ganska ensamt att vara investerare. Det saknas ofta en social tillvaro för investerare i tidiga skeden. Vi har gjort ett jättebra jobb i Stockholm med den typen av forum för entreprenörer men det finns inte så mycket för investerare, eller entreprenörer som vill bli investerare. Vi behöver träffas och utbyta erfarenheter och tips.”

Läs mer om:

Supporters

Läs fler artiklar
Läs nästa artikel