Sök

Ridesum vill göra livet lättare för ryttare – plockar in nya miljoner

RidesumHööksridsport

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Zenith fortsätter satsa på ridsportsappen – får sällskap av Hööks.

Ridsportsplattformen Ridesum ska göra det enklare för ryttare att lägga upp sin träning och komma i kontakt med tränare och experter runtom i världen. Nyligen har de också lanserat en funktion som ska underlätta för företagare inom hästsporten, genom att erbjuda ett slags mobilt kontorslandskap.

Nu meddelar Ridesum i ett pressmeddelande att bolaget tar in 9 miljoner kronor från Tommy Jacobsons riskkapitalbolag Zenith Group och ridsportsjätten Hööks för att springa vidare. Sedan tidigare backas bolaget av OS-ryttaren Lisen Bratt Fredricson.

“Hööks kommer in med djup kunskap och ett brett nätverk inom ridsporten. Vi kan göra varandra bättre på många olika sätt, bland annat genom innovativa samarbeten för att accelerera våra affärer både på hemmaplan och internationellt. Jag är jätteglad över att få med Hööks som delägare och samarbetspartner” säger Jenny Stråhle, vd på Ridesum.

Hööks satsar på Ridesum

Hööks är en jätte inom hästvärlden, eller som min stallvane redaktör säger: “Alla handlar där”. 

Att Hööks, som omsätter över 500 miljoner kronor, investerar i Ridesum förklarar bolagets vd Joachim Höök såhär:

“Nu tar vi ännu ett kliv in i den digitala världen och förstärker Ridesum i deras resa samt vår position som ledare inom hästsport. Tillsammans kan vi marknadsföra oss mot samma kundgrupp och stärka varandras varumärken. Vi kan dessutom dela kunskap och insikter, allt för kundens bästa. Det känns riktigt roligt och spännande”.

Ridesum hade i princip ingen omsättning under räkenskapsåret som slutade i juni 2020 och förlusten skrevs till 6,2 miljoner kronor. Enligt bolagets egna siffror har de idag 20.000 användare fördelade över 80 länder.

Bolaget grundades 2018 av Jenny Stråhle, Karin Lindell och Mateusz Dziurla.

Läs mer