Sök

Bintel vill göra din soptunna smart – nu gasar de med nya miljoner

BintelMiljö

Michael Wictor, vd Bintel. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vill underlätta sophanteringen och spara på miljön.

Helsingborgsföretaget Bintel har utvecklat ett system som kopplar upp din soptunna mot nätet och göra det lättare att se när den ska tömmas. Med hjälp av ett reglage på soptunnan kan kunden lätt ange om det är dags, och informationen skickas sedan till en server där renhållningsbolagen lätt kan planera vilka soptunnor som ska tömmas och vilka rutter som sopbilarna ska åka. 

"Det senaste halvåret har vi sett en stor ökning i antal sålda sensorer med tillhörande plattformsabonnemang", säger bolagets vd Michael Wictor i ett pressmeddelande.

Nu plockar bolaget in 18,5 miljoner i en nyemission och får in Almi Invest Greentech, Offerta-grundaren Jens Nilssons, Lars Wedenborn, som är senior advisor på Wallenbergs investmentbolag FAM. 

"Det är fantastiskt kul att vi lyckats få in så många kompetenta nya ägare i den här rundan", säger Erik Urnes, styrelseordförande i bolaget.

"De tillför spetskompetens inom många områden och ger oss tillgång till nätverk som öppnar helt nya möjligheter för oss. Att dessutom Almi GreenTech väljer att satsa på oss bekräftar våra möjligheter att påverka co2-nivåer och på riktigt bli en del av en global hållbar lösning."

Bintel omsatte 2,8 miljoner förra året och gjorde en förlust på 5,8 miljoner. I år uppger bolaget att de kommer att landa på en omsättning på 4,5-5 miljoner.

Läs mer