Startupinkubatorn i Umeå växlar upp – nyanställer fyra personer

Uminova Innovation På nytt jobb
Startupinkubatorn i Umeå växlar upp – nyanställer fyra personer

Robert Winter, Maria Lundström, Hanna Kangassalo och Anders Blomberg, Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Det bubblar på Umeås startupscen. Nu tar inkubatorn Uminova Innovation in fyra nya medarbetare.

Inkubatorn Uminova Innovation har beslutat sig för att skala upp sin verksamhet. Sammantaget handlar det om att stärka Uminova Innovation inom områdena affärscoachning, marknadsföring och IPR-strategi – tre områden som är vitala för startups idag.

Inom området affärscoachning kliver Anders Blomberg och Robert Winter in. Anders Blomgren är bland annat serieentreprenör och civilingenjör från KTH. Robert Winter kommer från IT-branschen där han verkat sedan 2007, då han tog en dubbelexamen (civilingenjör och ekonom) vid Umeå universitet.

Hanna Kangassalo stärker upp inom området marknadsföring. Hon är utbildad journalist och marknadsförare. Hon kommer närmast från Norrlandsoperan, som ett flertal gånger har uppmärksammats för sin utstickande kommunikation.

Maria Lundström anställs som ny patentingenjör och IPR-strateg på Umeå universitetets holdingbolag, Uminova Holding. Hon är patentingenjör med mer än 25 års erfarenhet inom området. Maria har i grunden en civilingenjörsexamen från Luleå tekniska universitet, och har arbetat på PRV samt verkat som auktoriserat patentombud på en av landets största patentbyråer.

Uminova Innovation är den största aktören inom affärsutvecklingsstöd i Umeå. Nyligen rankades inkubatorn som en av landets främsta. För närvarande är det ett 50-tal bolag som får stöd av Uminova Innovation, bland annat Limes Audio, MYoroface, Syndigate, Nuiteq och COS Systems.

Läs fler artiklar
LÄS MER