Investerarna flockas runt Hemnet – noteringen redan övertecknad

Hemnet

Cecilia Beck Friis, vd Hemnet.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Hemnets börsnotering ser ut att bli en succé.

Intresset för Hemnets börsnotering är stort bland investerarna. Nyhetsbyrån Bloombergs källor uppger att noteringskursen kommer hamna i det högsta intervallet, det vill säga 115 kronor. Den kursen motsvarar ett börsvärde på 11,6 miljarder kronor.

Och inte ens de investerare som är villiga att betala det priset kan vara säkra på tilldelning i noteringen. Enligt Bloombergs källor är nämligen noteringen redan övertecknad flera gånger om. 

Hemnet börjar handlas på Stockholmsbörsen på tisdag 27 april.

Erbjudandet består av drygt 17,9 miljoner aktier, motsvarande 17,7 procent av antalet utestående aktier. De kommer erbjudas av General Atlantic, Sprints Capital, Care of Hemnet och ett antal andra aktieägare, däribland vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare.

Stark tillväxt och vinst

Hemnet omsatte 544 miljoner kronor under 2020 – vilket innebar en tillväxt på 22 procent. Målet för framtiden är att växa 15-20 procent per år.

Sajten, som haft en monopolliknande ställning på den svenska bostadsannonsmarknaden, är samtidigt höglönsam. Idag ligger rörelsemarginalen på 37 procent. Målet är att ligga på 45-50 procent över tid – alltså varannan krona i vinst.

Läs också: Hemnets vd om börsen, supervinsten och risken för en bostadskrasch: "Vi lutar oss inte tillbaka"

Läs mer