Sveriges största apotekskedja ska samarbeta med Malmö-startup

Breakit - Sveriges största apotekskedja ska samarbeta med Malmö-startup

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Den nätbaserade läkarmottagningen Min Doktor fortsätter att erövra mark.

Vi har tidigare rapporterat om Malmö-baserade Min Doktor, som erbjuder vård på distans. Bolaget tog så sent som i januari in 55 miljoner kronor i riskkapital från bland andra riskkapitalbolaget EQT Ventures, och har tidigare har fått in finansiering från grundarna till radannonssuccén Avito.

Nu står det klart att den digitala vårdgivaren inleder ett rikstäckande samarbete med Sveriges största apotekskedja, Apoteket AB. 

”Det är stort att en av de mest etablerade och välkända spelarna i vårdbranschen väljer att jobba med oss. Som digital vårdgivare är det ett första steg i ett samarbete där vi kan komma närmare användaren”, säger Charlotta Tönsgård, operativ chef på Min Doktor till sajten 8till5.

Så här fungerar Min Doktors modell: Patienten beskriver sina besvär genom att svara på några enklare frågor om symptomen och sig själv. Inom kort, oftast en halvtimme, fattar en av de 25 läkarna som är kopplade till Min Doktors system beslut om vidare åtgärder. Det kan vara till exempel röntgen, provtagning eller vidareslussning till en fysisk läkare.

I just detta fall kommer samarbetet, i ett första steg, att kretsa kring konsultation och rådgivning om kvinnlig hälsa. Malmöbolaget kommer bland annat att erbjuda gratis mätning av blodtryck på något av de 178 apotek som sedan tidigare har den tjänsten, skriver 8till5.

I dagsläget har Min Doktor 25 läkare och tre barnmorskor som är uppkopplade till tjänsten. Antalet barnmorskor ska dock utökas framöver.

Läs fler artiklar
LÄS MER