Cool Companys vd: ”Vi drivs av att möjliggöra för människor att anpassa jobbet efter livet”

Cool Companys vd: ”Vi drivs av att möjliggöra för människor att anpassa jobbet efter livet”

Här är frilansbolaget med fokus på framtid, hållbarhet och som vill underlätta för frilansare att skapa den livsstil de vill ha.

Coronapandemin har drabbat alla hårt det senaste året och inte minst har den skakat om arbetsmarknaden i grunden. För frilansarbetare blev slaget hårt i början av pandemin när många konsultuppdrag försvann – något som Michael Sundquist, vd på egenanställningsbolaget Cool Company, kan skriva under på. Men nu blåser medvinden i full styrka och frilansbolaget bäddar för fortsatt expansion och tillväxt. 

”Frilansare och konsulter är snabbt in i krisen men går också fort och starkt ur krisen. Vi hade många som drabbades hårt under våren och sommaren 2020 men redan under slutet av 2020 så började vi se en tillväxt igen, för att nu under första kvartalet se starkare siffror än någonsin”, säger Michael.

Modernare sätt att arbeta 

De senaste åren har frilanstrenden vuxit. Fjolåret som innebar stora omställningar på arbetsmarknaden, har gjort att ännu fler fått upp ögonen för livsstilen och fler kan även bredda sin kundgrupp genom att den geografiska betydelsen minskat i och med pandemin. 
 
”Många vill ha friheten att välja sina uppdrag och själv disponera sin arbetstid. Nu när det också blivit enklare att vara frilans inom flera branscher tror jag att många fler kommer att välja att starta eget eller jobba som egenanställd i framtiden”, säger Michael.
Läs mer om frilansbolaget Cool Company

Satsat på att bygga ett ekosystem

För Cool Company som funnits sedan 2009, har man under året fokuserat mycket på att göra sitt företag mer hållbart och på att bygga ut sitt ekosystem. Dessutom lanserar Cool Company under 2021 tjänster i både Finland och Danmark, samt fortsätter expanderingen i Storbritannien som bara under första kvartalet 2021 vuxit med över 120% jämfört med samma kvartal föregående år. 

”Vi drivs av att göra ett avtryck på marknaden och att möjliggöra för andra få leva sin dröm. Vår styrka är att vi i grunden är ett teknikföretag som är snabba på att ställa om, anpassa och erbjuda nya tjänster. Samtidigt tummar vi inte på trygghet och kvalitet, och vi har en stor respekt för att vi bär ett enormt ansvar i många människors liv och är ödmjuka inför den uppgiften”, säger Michael.

Ni pratar mycket om hållbarhet och ert ekosystem, vad innebär det?
”Vi, precis som alla branscher, måste se till att både företaget, våra anställda och egenanställda arbetar på ett sätt som är tryggt och håller i längden. Därför lägger vi stor vikt vid t.ex. vårt trygghetspaket med bra försäkringar, möjliggör att avsätta till tjänstepension, friskvård, förmåner och andra saker som är en naturlig del av en anställning men som man inte alltid har som frilans”, säger Michael.

Trygghetspaket med förmåner är en del av de fyra benen som utgör Cool Companys ekosystem. De övriga tre är frilanstjänster, företagstjänster och deras kompetensnätverk TopSkills.
“Det är en av de sakerna som skiljer oss från många av våra konkurrenter. För oss handlar det inte bara om att hjälpa till med fakturering. Vi vill hjälpa både frilans och företag genom att erbjuda tjänster och förmåner som de vill ha och behöver på ett tryggt och hållbart sätt”, säger Michael.

Det här gör Cool Company:

Frilanstjänster: Erbjuder frilansare och konsulter att fakturera utan eget bolag. Hos Cool Company kostar det 5,98 procent av fakturerad summa, oavsett hur mycket eller lite du vill fakturera. Då får du dessutom ta del av andra förmåner och blir försäkrad när du föranmäler ditt uppdrag.
Vill du fakturera utan eget företag? Läs mer här!

Företagstjänster: Cool Company hjälper företag med löneadministrationen och förenklar för företag att ta hjälp av frilans eller konsulter. Cool Company ser också till att personalen är försäkrad. Vill du veta mer om hur Cool Company kan hjälpa er som företag? Läs mer här!

TopSkills:I deras nätverk TopSkills hjälper de till att förmedla kontakt mellan frilansar och företag. I TopSkills hittar du spetskompetens inom yrkesområdena tech och IT. 
Läs mer här

Läs fler artiklar
LÄS MER