Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Kryptobörsen Trijo köps upp av Arcane – här är prislappen

Totte Löfström och Christian Ploog. Foto: Press / Sören Vilks

Svenska kryptobörsen Trijo med tillhörande nyhetssajt Trijo News köps upp av börsnoterade Arcane Crypto.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Kryptovalutor har varit stekhett det senaste året, inte minst på grund av rusningen i bitcoin. Kursen har rusat nästan 600 procent det senaste året, drivet bland annat av att Tesla gjort en stor investering i kryptovalutan och att flera stora finansbolag har öppnat för att låta sina kunder använda bitcoin.

Det här har naturligtvis spillt över på Sverige också och under våren kommer kryptobörserna Safello och Goobit, som ligger bakom BTCX, att börsnoteras.

Ett kryptobolag som redan finns på börsen är det norska Arcane som nu köper upp Trijo, som både driver en kryptobörs och en nyhetssajt. 

“Det känns fantastiskt kul att vi kommit i mål med det här”, säger Totte Löfström, vd på Trijo till Trijo News.

“Det är så klart ett stort steg för oss som grundade Trijo, men jag är övertygad om att det här är den perfekta lösningen för alla inblandade.”

Tar en genväg in på börsen

Redan innan affären ägde Arcane 34 procent av aktierna i bolaget och nu köper man alltså resten till en värdering på 50 miljoner kronor. 

“Jag ser det lite som att Trijo tar en genväg in på börsen”, säger Totte Löfström,

“En av de allra vanligaste frågorna jag får är om man kan köpa aktier i Trijo, och nu blir det möjligt.”

Både kryptobörsen Trijo och Trijo News drivs av bolaget Ijort Invest. 2019 omsatte bolaget 224.000 kronor och gjorde en förlust på 1,96 miljoner kronor. Det var dock det år som bolaget grundades. Under det senaste året har tillväxten varit stark och bolaget uppger att de har ökat handelsvolymen med drygt 284 procent.

Läs mer