Facebook satsar stort på ljud – Clubhouse-rival släpps till sommaren

Spotify Facebook
Facebook satsar stort på ljud – Clubhouse-rival släpps till sommaren

Clubhouse-grundarna Paul Davison och Rohan Seth och Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. Foto: Press/TT

Finwire / Breakit

Nu tar jätten klivet in på ljudmarknaden.

Clubhouse har dragit fram som en storm under det senaste halvåret och igår kom rapporter om att det nya sociala mediet ska plocka in uppemot 1 miljard kronor till en värdering på strax över 30 miljarder svenska kronor.

Det har naturligtvis väckt de andra sociala medier-jättarna och på måndagskvällen presenterade Facebook flera nyheter som rör just ljud och speciellt en kanske får de att darra lite på Clubhouse-kontoret.

Till sommaren släpper Facebook Live Audio Rooms som är en produkt som kommer fungera som en direkt utmanare mot Clubhouse. Skillnaderna är att det kommer att gå att dela ljudbitar från samtalen i sitt sociala flöde och spela in direkt i Facebook-appen. Det rapporterar bland annat  The Verge.

Flera ljudsatsningar kommer också att släppas under de närmaste månaderna, bland annat ett samarbete med Spotify där det ska gå att bädda in musik från Spotify på Facebook.

Facebook-chefen Mark Zuckerberg uppgav också att bolaget över tiden kommer att investera stort i ljud, rapporterar CNBC.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER