Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Clubhouse uppges värderas till 4 miljarder dollar i ny finansieringsrunda

Foto: Istockphoto/TT

Heta appen ska ta in uppemot 100 miljoner dollar.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Det tveklöst hetaste nya fenomenet det senaste halvåret är såklart Clubhouse. Den populära liveljudappen som låter alla föra samtal med alla, typ, har varit otroligt hajpad och även vi har på Breakit har tidigare kastat oss in i det nya sociala mediet.

Framgångarna har naturligtvis inte gått obemärkt förbi, och flera av sociala medier-jättarna som Facebook och Twitter har försökt ge sig in i kampen. 

Även Spotify köpte nyligen live-appen Locker Room för en halv miljard för att utmana Clubhouse.

Ska ta in uppemot 1 miljard

Men det gäller att smida medan järnet är varmt och nu är Clubhouse i färd med att ta in över 100 miljoner dollar, motsvarande 840 miljoner kronor, i en ny runda ledd av riskkapitaljätten Andreessen Horowitz.

Det rapporterar The Information med hänvisning till en in insatt källa. De nya investerarna DST Global och Tiger Global ska också vara med på rundan.

Succén har naturligtvis även påverkat värderingen och uppgifterna som nu kommer skvallrar om fyrdubbling från i januari då Clubhouse tog in pengar senast. 

Trots att appen har vuxit rejält, 10 miljoner användare är den senaste siffran vi hittar, är det ännu oklart hur det är tänkt att de ska tjäna pengar på den växande användarbasen. Man har lanserat en tjänst där man kan dricksa talare och bolaget har sagt att de ska lansera flera liknande tjänster. 

LÄS OCKSÅ: Det är inte bara live som är grejen med Clubhouse - har Spotify förstått det?
 

Läs mer