Sök

Qliro ska se över kompletterande tilläggsförvärv – stöttas av storägare

Qlirofintech

Carolina Brandtman, vd på fintechbolaget Qliro. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ser sig själva som största utmanaren inom betallösningar.

Betaltjänstbolaget Qliro ska se över möjligheter för att komplettera sin tillväxtstrategi med potentiella tilläggsförvärv i syftet att stärka positionen inom digitala betalningar, framgår det av ett pressmeddelande.

"Vi ser en betydande organisk tillväxtpotential för Qliro på en växande e-handelsmarknad i Norden men också att det kan finnas attraktiva möjligheter med potentiella tilläggsförvärv inom betalområdet", kommenterar ordförande Lennart Jacobsen.

"Med vår tekniskt sett marknadsledande betallösning och våra nya moderna digitala kundapplikationer har vi tagit positionen som den främsta utmanaren inom betallösningar för större e-handlare i Norden", säger vd Carolina Brandtman. 

"Genom styrelsens beslut idag kan vi framöver också utnyttja möjligheten till förvärv för att ytterligare öka tillväxttakten inom digitala betalningar."

Storägarna Rite Ventures och Mandatum Private Equity stöttar den nya inriktningen, och på det kommande styrelsemötet ska det beslutas om att ge bemyndigande att genomföra aktieemissioner.

Det ska maximalt öka aktiekapitalet med 20 procent och kan avvika från aktieägares företrädesrätt.

Aktien stiger cirka 3,6 procent till 50,7 kronor efter att beskedet kungjorts.

LÄS OCKSÅ: Qliros vd: "Vi har gått om alla utom en"

Läs mer