Anna Haupt lämnar Nevs – går till Industrifonden

Industrifonden riskkapital
Anna Haupt lämnar Nevs – går till Industrifonden

Anna Haupt. Foto: Industrifonden

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Hon var med och grundade Hövding – nu tar hon klivet in på Industrifonden

De senaste åren har entreprenören Anna Haupt ägnat sig att få Nevs (alltså gamla Saabs) satsning på självkörande bilar att få fart. Tidigare grundade hon tillsammans med Therese Alstin det smarta cykelhjälmsbolaget Hövding som hon lämnade i början av 2015.

Nu tar hon ett nytt steg i karriären och kliver in som Investment Director på Industrifonden. Hon kommer få ansvar för fondens investeringar i samhällsomvandlande innovationer. 

"Innovationsutvecklingen i ett land drivs framåt av uppfinnare, forskare och entreprenörer, men utan investerarnas strategiska satsningar fastnar många idéer innan de blir färdiga innovationer", säger Anna Haupt i ett pressmeddelande.

"Genom Industrifonden får jag möjlighet att investera i, och kratta för, framtidens lösningar. En oemotståndlig och mycket ansvarsfull utmaning.”

Industrifonden vill öka sitt fokus på de aktuella samhällsutmaningarna, som klimatkrisen, och hur de kan lösas genom innovation, ny teknik och vetenskap. Det är i ljuset av det som de har valt att plocka in Anna Haupt.

"Industrifonden har länge varit ledande i att investera i såväl digitalisering och automation som mer grundläggande innovationer inom till exempel materialteknik och läkemedel", säger David Sonnek, vd på Industrifonden.

"Med Annas hjälp kommer vi att bli bättre på att stödja och investera i innovation på systemnivå.”

Läs fler artiklar
LÄS MER