Sök

De säljer allt – nu lämnar grundarparet snabbväxaren Skincity

Skincitye-handel

Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman. Foto: Jonas Eng

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Grundarna Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman lämnar sitt ägande i hudvårdsföretaget Skincity.

Familjeföretaget Axel Johnson kom in som delägare i e-handlaren Skincity 2017. Nu blir man ensam ägare till hudvårdsföretaget genom att köpa grundarna Mikael Kjellmans och Annica Forsgren Kjellmans ägarandel på 18 procent.

Efter det att Axel Johnson gått in i bolaget 2017 så har omsättningen gått från 277 till 560 miljoner kronor. Resultatet för 2020 är positivt men bolaget vill inte uppge någon siffra. Året innan slutade dock på ett minusresultat på 9,5 miljoner kronor.

Så mycket får grundarna (tror vi)

Någon köpeskilling för aktierna uppges inte men skulle Skincity varit noterat hade hela bolaget sannolikt värderats till mellan 500 och 1.000 miljoner kronor. Det indikerar att grundarparet nu kan dela på minst 100 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande skriver Axel Johnson att Skincity tidigare hade en utpräglad svenska verksamhet men att försäljningen utanför Sverige idag uppgår till drygt 30 procent av omsättningen.

"Händelserika år"

”Det har varit händelserika år sedan vi gick in som ägare, där vi bland annat etablerat Skincity i Norge, Finland och Storbritannien. Skincity har med ett starkt team och ett unikt erbjudande en mycket intressant position som vi ser fram emot att vidareutveckla", säger Jacob Wall, affärsutvecklingsdirektör, Axel Johnson och styrelseordförande i Skincity.

Läs mer