Billogram plockar visslande chef från Haaartland: "Triggar mig"

BillogramPå nytt jobb

Stefan Krafft, ny marknadschef på Billogram. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Stefan Krafft blir ny marknadschef på Billogram. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Billogram har funnits på min "radar" över startups som jag verkligen gillar, och alla jag känner som fakturerar via tjänsten är väldigt positiva till den. Det var avgörande när jag valde att tacka ja till det här jobbet. Sedan är det viktigt för mig att jobba med ett innovativt bolag som i grunden vill förändra föråldrade affärsprocesser och det är precis vad Billogram vill göra. Att utplåna pappersfakturan och etablera ett nytt betalningsformat, den webbaserade fakturan. Det triggar mig otroligt mycket att få vara en del i den transformationen.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag har varit med och dragit igång ett antal startups de sista 5 åren främst inom marknadsföringsteknologi. Först med ett bolag som heter Leadsius Marketing Automation och nu senast Haaartland. Ett bolag som erbjuder en tjänst för att skaffa sig djupare förståelse och insikter om ett företags målgrupper. Där är jag fortfarande aktiv som medgrundare och rådgivare.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“I det stora perspektivet handlar det om att skapa förutsättningar för nästa tillväxtfas och att etablera Billogram som ett ledande betalningsformat. Ekonomiavdelningarna behöver förflytta sitt fokus från administration och istället arbeta närmare affären, där ser jag att vi har viktig roll att ta.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att arbeta tillsammans med ett grymt kompetent och kreativt team, det är det viktigaste för mig. Billogram har alla förutsättningar att fortsätta växa och utvecklas som ett innovativt spännande bolag. Här vill jag vara med och bygga något vi kan vara stolta över, en framgångssaga helt enkelt.”

--------------------------------

Fakta om Stefan Krafft:

Ålder: 40+

Familj: Gift, tre barn och två katter

Bor: Tyresö Strand, Stockholm

Intressen: Bra idéer, innebandy och goda viner

Favoritapp: Evernote & Pocket

Varför är det din favoritapp?: “Evernote: Här börjar det mesta av det som jag företar mig. Pocket: Jag skulle inte klara mig utan att spara undan 'allt' jag vill läsa i Pocket.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är ruskigt bra på att vissla!”

Läs mer