Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med HP

Rivstarta ditt företag – nå målen och syns rätt i sociala medier (här är mallarna som hjälper dig)

Behöver du hjälp att få struktur i ditt företag så att du kan fokusera på att få affärsidéen att flyga och företaget att blomstra? Här är mallarna som hjälper dig på traven.

När du startar upp ett företag är det inte alltid lätt att hålla koll på allt. Redan innan du kommer igång finns det mängder med utmaningar att lösa från finansiering, till att ha en bra affärsplan, skapa en hemsida och renodla erbjudandet. Det är också viktigt att ha en struktur för verksamheten – framförallt om du anställer medarbetare eller tar in extern hjälp.

Från briefmallar till sociala medier-strategi

Oavsett om du startat ett helt nytt bolag eller har kommit en bit på vägen och ska utöka din verksamhet, kan det vara bra att få lite guidning och hjälp att skapa struktur. Framför allt om du plötsligt måste bemästra områden som du inte har kunskap om. För även den digitala vardagen kräver traditionell struktur.
 
”En hel del företag har nu anpassat sig till en hybridmodell med många som arbetar hemifrån, antingen helt eller delvis, vilket kastar om både arbetstider och rutiner. För att hjälpa till att skapa struktur i detta ”nya normala” har vi tagit fram mallar som är gratis att ladda ner, skriva ut och använda - och som hjälper till med allt från planering till att sätta upp tydliga mål”, säger Pernilla Delin Massarsch, marknadsansvarig på HP Sverige.

För att hjälpa till har HP samarbetat med en entreprenör och en designer för att ta fram ett antal användbara företagsmallar, som är tillgängliga helt kostnadsfritt. En av mallarna är ett stöd för att skapa Sociala Medier-strategier (även om du inte är en stjärna på instagram) och en annan är en briefmall.

”Vi vill hjälpa företagare och guida dem så att de enkelt kan skapa struktur utan att det tar för mycket tid och fokus från deras huvudsakliga uppgift och utmaning – som är att bygga ett framgångsrikt företag. Våra enkla mallar hjälper till att planera och följa upp aktiviteter och kampanjer och att planera arbetsuppgifterna”, säger, Rickard Strömdahl, produktchef för skrivare på HP Sverige.

Få full koll på vad du behöver göra 

Som stöd till företagaren erbjuds också mallar som hjälper till att  strukturera målsättningar och utveckla arbetslags gruppdynamik. Det finns även en att göra-lista med vars hjälp uppgifter kan prioriteras och struktureras och sedan bockas av allt eftersom de klarats av.
 
Här är mallarna och materialen som kan rivstarta ditt bolag 

Stort urval 

Har du behov av andra mallar eller material? På HP Printables finns fler kostnadsfria mallar att ladda ner och skriva ut, som till exempel skyltar för social distansering och orderformulär. Där finns också en massa gratis pyssel, som kanske kan sysselsätta barnen medan du fokuserar på affärsverksamheten.

För att underlätta livet för småföretagare ytterligare finns HP Instant Ink – en abonnemangstjänst för bläck och toner som gör att du aldrig får slut på bläck eller toner och dessutom sparar upp till 70% på bläck eller 50 % på toner. Och för dig som behöver en skrivare så har HP just nu ett kanonerbjudande: Köp en skrivare och registrera den för Instant Ink inom sju dagar så ingår sex månaders bläck. Du hittar erbjudandet här. 

Läs mer