Sök

Jackpott för ägarna - Leovegas värt 3 miljarder vid noteringen

Leovegas

Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

En rad svenska techprofiler blir stora vinnare när mobilspelbolaget går till börsen.

Inom några veckor noteras Leovegas på Stockholmsbörsens lista First North. Redan nu har bolagets finansiella rådgivare Carnegie och SEB börjar sälja in Leovegas till potentiella investerare. 

Det officiella priset vid noteringen är inte spikat än, men i samband med presentationerna för investerarna ges en tydlig prisindikation. Enligt Breakits källor ligger värderingen på mellan 3 miljarder och 3,7 miljarder kronor.

”Sannolikt blir det en liten rabatt från den högsta nivån men bankerna är i alla fall säkra på att värderingen hamnar över 3 miljarder kronor”, säger en person som har varit med på en av investmentbankernas presentationer. 

Det sannolika börsvärdet på 3 miljarder kronor för mobilspelsbolaget kan jämföras med värderingen i samband med den senaste privata finansieringsrundan. Den genomfördes i början av 2015 och då sattes värdet på Leovegas till 800 miljoner kronor. På ett år har alltså bolagsvärdet ökat med ungefär 300 procent. 

Bakom den kraftiga värdeökningen ligger, kanske föga förvånande, Leovegas snabba tillväxt. Sedan starten för fem år sedan har omsättningen gått från noll till över 800 miljoner kronor. Verksamheten har hela tiden gått med vinst och bara senaste året lyfte omsättningen med över 120 procent.

Bakom bolaget står grundarna Gustaf Hagman och Robin Ramm. De två kontrollerar tillsammans cirka 20 procent av Leovegas. Men tidigt fick Leovegas också med sig Blocket-kopian Avitos grundare Jonas Nordlander och Filip Engelbert som investerare. De äger i dagsläget, enligt Breakits uppgiftslämnare, cirka 5 procent var av aktierna. 

I ägarlistan finns också investmentbankiren Per Romans techfond med några procent av aktierna och Per Brilioth, till vardags vd för investmentbolaget Vostok som investerar i unga tech-bolag.

Läs mer