H&M: Kina är en mycket viktig marknad för oss

H&M e-handel Politik
H&M: Kina är en mycket viktig marknad för oss

Helena Helmersson, vd på H&M. Foto: TT

Finwire / Breakit

Den svenska klädjätten H&M plockades nyligen bort från flera av de jättelika e-handelsplattformerna i Kina. Bolagets butiker har också plockats bort från karttjänster i Kina.

Bakgrunden var att ett uttalande som bolaget gjort förra året snappats upp av kommunistpartiets ungdomsförbund. Det var förra året som H&M sa att de oroade sig över rapporterna om tvångsarbete i provinsen Xinjiang och sade att de inte köper varor därifrån.

Nu kommenterar bolaget för första gången kontroversen. Den svenska klädjätten uppger bland annat att man verkat i landet i 30 år och att marknaden är mycket viktig. H&M uppger också att man gör allt man kan för att hitta en väg framåt.


"Kina är en mycket viktig marknad för oss och vi har ett fortsatt starkt och långsiktigt engagemang i landet. Under de 30 år som vi har verkat i Kina har vi sett enorma framsteg inom den kinesiska textilindustrin. Eftersom Kina ligger i framkant vad gäller innovation och teknologi kommer landet att fortsätta spela en viktig roll i utvecklingen av hela vår bransch", skriver bolaget.

H&M uppger också att man vill verka för fortsatta framsteg i Kina tillsammans med sina partners och intressenter. Kedjan uppger också att man arbetar på sina strategier.

"Vi är måna om att återvinna tilliten och förtroendet hos våra kunder, kollegor och affärspartner i Kina. Genom att samarbeta med våra partner och intressenter tror vi att vi kan ta gemensamma steg för att utveckla modeindustrin, betjäna våra kunder och agera på ett respektfullt sätt", avslutas meddelandet.

Den senaste tiden har det rapporterats att flera H&M-butiker i Kina stängts ned och att butikerna plockats bort från kartor. Orsaken är att bolaget hamnat under kritik efter att ett gammalt uttalande om att man inte köper in bomull från Xinjiang uppmärksammats av kommunistpartiets ungdomsförbund.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER