Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Denjo Dogs hållbara hundprylar säljer som smör – Backing Minds och ex-politiker investerar

Sara Wimmercranz, Victoria Carlsson, Robin Grann, Susanne Najafi och Saeid Esmaeilzadeh.

Denjo Dogs har vuxit blixtsnabbt under pandemin.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

olle@breakit.se

Medgrundare

Corona-pandemin har som vi alla vet inneburit en rejäl skjuts för e-handeln. Som många också känner till har även hundägandet skjutit i höjden – delvis eftersom vi inte har så mycket annat att roa oss med.

Ett bolag som gynnas av båda trenderna är Denjo Dogs – en svensk startup som har tagit fram ett varumärke för hållbara hundprylar i premiumsegmentet.

“Vi har sedan mars förra året sett en tydlig starkt uppåtgående trend i sökningar på olika hundtillbehör online, i linje med utvecklingen av antalet nya hundägare. Detta resulterade i en 200-procentig omsättningsökning för Denjo Dogs under 2020, en tillväxt som hade varit större om inte flera  leverantörer i Europa hade haft svårt med produktion och logistik till följd av pandemin”, säger Denjo Dogs grundare Victoria Carlsson.

Bolagets bokslut för 2020 är ännu inte offentligt men 2019 landade omsättningen på cirka 1,4 miljoner kronor.

Nya, namnkunniga ägare

Nu plockar Denjo Dogs in nya ägare: Den tidigare moderatledaren Anna Kinberg Batra investerar liksom inredningsföretaget Lexingtons grundare Kristina Lindhe.

Riskkapitalbolaget Backing minds och entreprenören Saeid Esmaeilzadeh, som tidigare har investerat i Denjo Dogs, deltar också i rundan.

Parterna kommunicerar dock inte i hur mycket pengar Denjo Dogs plockar in.

Bolaget säljer sina produkter både via egen e-handel och genom återförsäljare i fysiska butiker. Produkterna kan till exempel vara en stilrent designad hundbädd i hållbara kvalitetsmaterial för vovven att vila på.

Ska växa utomlands

Det nya ska bland annat användas till att expandera utomlands.

“Den europeiska marknaden för hundtillbehör är enorm och vi ser att det ännu inte finns något bolag som tagit position som det ledande, moderna livsstilsvarumärket online för hundägare. Med ett stort  antal egendesignade produkter i sortimentet ska vi nu göra intåg på nya marknader”, säger grundaren Victoria Carlsson.

Läs mer