Johan Staël von Holstein hakar på padel-trenden – “De ska få jobba som hundar”

Crowd1Padel

Johan Staël von Holstein. Foto: Press / Istockphotos.com / Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Efter sitt omdiskuterade inhopp i Crowd1 sadlar den gamla IT-profilen Johan Staël von Holstein om igen. Nu ska han bli padel-entreprenör i Asien.

Techprofilen Johan Staël von Holstein är kanske mest känd för sina äventyr med bolaget Icon Medialab under it-yran i slutet av 1990-talet och fram till dess att bubblan så småningom sprack.

Det senaste året har Johan Stäel von Holstein istället blivit förknippat med det hårt kritiserade bolaget Crowd1. Breakit har tillsammans med Svenska Dagbladet granskat det pyramidspels-liknande bolaget, där Holstein var en av huvudpersonerna och ofta lyfts fram som vd för satsningen.

En granskning som Johan Staël von Holstein inte hade mycket för.

"Det är så jobbigt med svenska journalister. Du har bestämt dig för att det här är nästa Onecoin, och du skiter fullkomligt i miljontals afrikaner som vi ska hjälpa, bara du får en sensationsartikel. Det är så äckligt, jag kan inte låta bli att tycka det", sa han då.

Hoppade av på grund av trytande ork

Men i december förra året lämnade Holstein själv Crowd1, med hänvisning till att det var för mycket stress och att han inte orkade ta alla fajter. 

Nu verkar det som att it-profilen har en helt ny satsning på gång och den här gången rör det sig inte om ett techbolag, utan istället om den hajpade sporten padel.

På sin Facebook-sida skriver Holstein att han ska “bygga välpaketerade Padelklubbar, till att börja med i Dubai och Singapore, som sedan skall franchisas ut över Asien”.

Lockar med ett gyllene tillfälle – hakar någon på?

Själv beskriver han det som ett “golden opportunity” och efterlyser personer som vill vara med på resan.

“Nu behöver jag några unga hungriga som skall få jobba som hundar, lära sig otroligt mycket, få ett fantastiskt nätverk och erfarenhet och vara med om en internationell start-up med otrolig potential... Här gäller det att våga satsa och ta risk, men gör vi bra grejer kommer det att bli väldigt lukrativt”, går det att läsa i inlägget.

Padel är en sport som har växt snabbt i Sverige det senaste året och där entreprenörer har varit drivande i utvecklingen. Breakit har kartlagt padelns framväxt i Sverige och vilka aktörer som slåss om marknaden.

Läs mer