Sök

Costco till Sverige – kommer giganten starta e-handel här? "Ingen kommentar"

Costcohandelretail

Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har giganten Costco planer på att starta e-handel i Sverige?
"Inga kommentarer i dagsläget."

För lite över två år sedan kunde vi på Breakit avslöja att den amerikanska butikskedjan Costco planerade en lansering i Sverige. Sedan fick vi vänta länge på några nya besked. Först förra veckan kom äntligen beskedet från Costco själva, att en etablering var på gång i Arninge i Täby till hösten 2022.

Costcos affärsmodell går ut på att erbjuda sina kunder varor till lågt pressade priser, men i gengäld krävs ett medlemskap med en årlig avgift. Därmed bedöms Costco också främst bli en konkurrent till andra lågprishandlare som Jula, Rusta och Dollar Store i Sverige.

Nu har Ehandel.se försökt pressa Costco på deras planer i Sverige och om de planerar att lansera någon e-handel. 

Svaret? 

Kanske inte så uttömmande som man hade hoppats på.

“Vi är väldigt tidigt i vår planeringsprocess och har inga kommentarer i dagsläget”, säger James P Murphy, Excecutive Vice President och operationell chef för den internationella avdelningen på Costco Wholesale, till sajten.

Kanske vet de inte riktigt själva och vill testa marknaden i Sverige först, spekulerar Ehandel.se. 

Än så länge är det bara butiken i Arninge som Costco har offentliggjort. Att etableringen ska ske just där ska bero på att köpkraften i närområdet ska vara tillräckligt stark, placerat nära både Åkersberga och Vallentuna. 

Läs mer