Sök

Yoppie vill skräddarsy mensen – backas av tunga investerare

Yoppiee-handel
Yoppie  vill skräddarsy mensen – backas av tunga investerare

Daniella Peri.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

“Dagens moderna kvinnor förtjänar att ha en mensvård som är designad utifrån deras riktiga liv och behov”, säger Daniella Peri, grundare av Yoppie.


Allt fler entreprenörer satsar på kvinnohälsa och intresset för femtech växer – såväl från användare som riskkapitalister. Femtech-industrin beräknas vara värd över 50 miljarder kronor inom några år och Breakit kartlade nyligen det stekheta segmentet. 

Yoppie är ett bolag som grundades av Daniella Peri under 2016. Hon har byggt en plattform för intimhälsa och mens där användaren bland annat kan skräddarsy sin menscykel och prenumerera på bindor och tamponger. Yoppie erbjuder även andra typer av produkter, som kosttillskott mot PMS och hormonella symtom, och bolaget vill skapa ett form av community där kvinnor kan få svar på sina frågor. 

Yoppie har tidigare tagit in 1,2 miljoner pund från VNV Global och ett antal andra investerare. 

Fyller på kassan 

Nu fyller bolaget på kassan igen med  2,2 miljoner pund, vilket motsvarar runt 22 miljoner kronor. Bland investerarna återfinns Vostok New Ventures och Colle Capital. 

Pengar ska användas till internationell expansion, teknikutveckling, marknadsföring samt att skala upp teamet. 

Daniella Peri understryker att Yoppies koncept inte går ut på att enbart skicka ut tamponger och bindor till sina kunder. Det handlar om att skapa ett techbaserat och personligt erbjudande som skräddarsys efter kunden. 

”Vi vill att Yoppie snart ska kunna erbjuda en nivå av personalisering som liknar Netflix och Spotify, kombinerat med produktbekvämligheten hos Amazon”, säger Daniella Peri.   

Marknaden är för kvinnohälsa är värd miljarder, men Daniella Peri anser inte att den lyckats avspegla riktiga kvinnor och deras riktiga liv. 

”Det är 2021! Kvinnor där ute förändrar historien varje dag. Dagens moderna kvinnor förtjänar att ha en mensvård som är designad utifrån deras riktiga liv och behov. Om ingen annan tänker göra det så gör Yoppie det”, säger Daniella Peri. 

Bolaget är registrerat i UK och det är oklart hur omsättningen ser ut. 

Nyfiken på vilka fler spelare som finns på banan? Här är Sex svenska femtech-bolag att hålla ögonen på (och två utländska att inspireras av)

Läs mer