Everysport Media köper 50 procent av Klövern Padel

Everysport Media Group Padel
Everysport Media köper 50 procent av Klövern Padel

Paul Fischbein, ordförande i Everysport Media Group. Foto: Press / TT

Finwire / Breakit

"Vi tror väldigt mycket på padelsportens fortsatta utveckling."

Sporten padel växer snabbt i sverige och många entreprenörer har satsat på bolag med koppling till sporten, det handlar om nya hallar, nyhetssajter och appar. Breakit har tidigare kartlagt padel-boomen i Sverige.

Nu meddelar mediebolaget Everysport Media att de har ingått avtal om att köpa 50 procent av aktierna i Klövern Padel som driver padelanläggningar i Sverige. Betalningen sker med både kontanter och aktier.

Samtidigt presenteras en ny strategi för Klövern Padel som också byter namn till Every Padel.

"Jag är väldigt glad att kunna presentera förvärvet och det strategiska samarbetet med Klövern. Vi tror väldigt mycket på padelsportens fortsatta utveckling och påbörjade satsningen på padel för en tid sedan genom lanseringen av PadelDirekt, Padelgalan och den kommande lanseringen av vår internationella mediasajt Padel Alto", säger Paul Fischbein, ordförande i ESMG.

Köpeskillingen uppgår till 24,25 miljoner kronor och består dels av en kontantdel på 3 miljoner kronor, dels en aktiedel av nyemitterade aktier i ESMG om 21,25 miljoner kronor. Teckningskursen för de nyemitterade aktierna uppgår till 26,01 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt om cirka 13,3 procent jämfört med stängningskursen om 30,00 kronor för ESMG på handelsplatsen Spotlight den 25 mars.

Säljare är strategiskt viktiga personer som genom transaktionen blir aktieägare i ESMG. Klöverns ägande på 50 procent förblir oförändrat.

"Vi tar nu nästa steg genom det 50 procentiga förvärvet och ser fram emot att bygga konceptet kring Every Padel. Padel växer i popularitet och det känns stimulerande att genom denna transaktion möjliggöra för allmänheten att investera i ESMG som nu i hög utsträckning är exponerad mot den fortsatta padelutvecklingen", säger Paul Fischbein.

Klövern Padel driver i dag fem padelanläggningar i Sverige med över 30.000 kunder och har avtal om expansion under 2021 till ytterligare fyra anläggningar i Sverige. Under 2020 omsatte bolaget totalt 30,9 miljoner kronor med ett resultat om 4,3 miljoner kronor. Under 2021 är bolagets bedömning att verksamheten kommer att minst dubbleras i storlek.

Läs fler artiklar
LÄS MER