MTG köper Ninja Kiwi – ska ta in 1,1 miljarder kronor i riktad nyemission

MTG e-sport Gaming
MTG köper Ninja Kiwi – ska ta in 1,1 miljarder kronor i riktad nyemission

Foto: Press

Finwire / Breakit

Här är MTG:s nya satsning.

E-sport- och spelunderhållningsbolaget MTG förvärvar Nya Zeeland-baserade Ninja Kiwi, som är en utvecklare och utgivare av Tower Defense-spel. MTG betalar initialt 1,217 miljarder kronor i affären, med en tilläggsköpeskilling som förväntas uppgå till totalt 406 miljoner kronor.

Mot bakgrund av detta vill man nu ta in cirka 1,1 miljarder kronor i en riktad nyemission.

Det framgår av två pressmeddelanden.

Förvärvet uppges utgöra ett viktigt nästa steg i uppbyggandet av en gamingvertikal med högkvalitativa spelföretag och är i linje med MTG:s strategi att skapa värde genom organisk tillväxt och strategiska uppköp.

Ninja Kiwi breddar MTG:s gamingvertikal till att omfatta en ny spelgenre, Tower Defense-spel, med totalt cirka 140 miljoner nedladdningar i dagsläget och 6,2 miljoner månatliga användare.

"Ninja Kiwi har varit avgörande i att få hela Tower Defense-genren att slå igenom, och fortsätter vara pionjär inom det området. Dess alltid populära varumärke Bloons och spelplattform har introducerat miljoner till Tower Defense-genren, vilken kombinerar pussel- och strategielement i spel utvecklade främst för mobila plattformar", skriver MTG-chefen Maria Redin.

Grundarna: "Mycket glada"

Ninja Kiwis grundades 2006 av bröderna Chris och Stephen Harris. I ett pressmeddelande uppger de att de nu särskilt ser fram emot möjligheten att samarbeta med MTG-ägda ESL Gaming kring e-sport.

“Vi är mycket glada över att gå samman med MTG. Vi har utvecklat vår relation över ett antal år och genom åren ofta diskuterat möjligheter att samarbeta”, 

Ska ta in 1,1 miljarder

MTG vill ta in cirka 1,1 miljarder kronor för att finansiera förvärvet genom en nyemission riktad till svenska och internationella institutionella investerare. ABG Sundal Collier har ensamt fått i uppdrag att utreda förutsättningarna.

Investeringsbolaget Atairos har åtagit sig att förvärva B-aktier för upp till cirka 550 miljoner kronor i nyemissionen och avser därmed att bli en betydande aktieägare i MTG.

Det accelererade bookbuilding-förfarandet inleds omedelbart. Prissättning och tilldelning förväntas kommuniceras innan börsen öppnar imorgon.

Läs fler artiklar
LÄS MER