Sök

Costco etablerar sig i Sverige – här ligger första butiken i Stockholm

Costco

Ett Costco-varuhus i Kalifornien. Foto: Istock

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Jätten kliver in.

Det har länge varit på tapeten att den amerikanska lågprisjätten Costco är på väg in i Sverige, något Breakit rapporterat om tidigare. Det har bland annat spekulerats om att Costco, som är världens näst största lågpriskedja efter Walmart, planerar att lansera i köpområdet Arninge i Täby, Stockholm. 

Nu rapporterar Dagens Industri att Costco etablerar sig i Sverige –  och det blir i Arninge som första anhalt. Enligt uppgifterna blir butiken runt 13.000 kvadratmeter och på platsen kommers även en rad andra aktörer inom exempelvis livsmedel och träning att finnas. 

Jan Björk är vd för fastighetsägaren Trophi. 

”Jag är övertygad om att de är intresserade av fler etableringar i Norden, rimligtvis huvudstäderna och Göteborg och Malmö. Sedan kanske max två butiker till i Stockholm om några år”, säger Jan Björk till Di. 

I ett pressmeddelande kommenterar Costco etableringen.

"Costco är mycket glada över att kunna erbjuda vårt koncept med medlemskap till Täby och den bredare marknaden i hela Stockholmsregionen inom en snar framtid. Vi kommer att erbjuda konsumenterna ett brett utbud av kvalitetsprodukter och tjänster till låga priser", säger Costcos talesperson.

Costco säljer allt mellan himmel och jord, som exempelvis bensin, mat, leksaker och teknik. Affärsmodellen baserar sig på att locka kunderna genom ett medlemskap, vilket utgör en stor del av vinsten.  Costco omsatte 1.400 miljarder kronor under det senaste räkenskapsåret. 

Läs mer