Auxy lockar över kreativ chef från Animal: "Spännande, och viktigt"

Breakit - Auxy lockar över kreativ chef från Animal: "Spännande, och viktigt"

Jonas Åhlén, ny kreativ chef på Auxy. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Jonas Åhlén blir ny kreativ chef på musikproduktionsappen Auxy. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Med teknikens utveckling kommer möjligheterna att göra professionell musik att öppnas upp för en otroligt mycket större publik, så länge någon utvecklar rätt verktyg. Auxy har visionen att göra det och jag tror att de är på god väg att lyckas. Jag har haft en fantastisk resa inom reklambranschen men det var oemotståndligt att få kombinera min passion för musik med möjligheten att vara med och bygga en plattform som radikalt förändrar den världen.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag har en bakgrund från reklambyrån Droga5 i New York och nu senast på Animal här i Stockholm i rollen som kreativ chef. Åren i USA var utvecklande. Att få vistas i den miljön på en av världens främsta byråer, med det tempot, gav mig mycket. Att sedan få omsätta det i ett arbete med ledningsgruppen på Animal och hjälpa till att utveckla hela byrån framåt, gjorde att det kändes naturligt att rikta blicken mot nästa horisont.”   

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Sedan starten 2014 har teamet fokuserat på att bygga en fantastisk produkt och lyckligtvis har folk älskat det de åstadkommit. Nu måste vi forma ett varumärke och kommunikation som håller samma höga klass för att nå ut till ännu fler potentiella musikskapare världen över. Min roll är att leda det arbetet.

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att vara med och bredda musikskapandet till en långt större publik känns både spännande och viktigt. Vad händer när vi sätter professionella verktyg i händerna på de som tidigare aldrig haft möjlighet att göra musik?”

---------------------------------

Fakta om Jonas Åhlén:

Ålder: 29 år

Familj: Sambon Sofie

Bor: Södermalm, Stockholm

Intressen: Äta gott, segla i vind, spela skiva, Elon Musk

Favoritapp: Pocket

Varför är det din favoritapp? "Pocket är en fantastisk longread-app som verkligen har knäckt läsupplevelsen på mobil. Är inte alla appar som reducerar ens tid i de minutslukande sociala nätverken och istället ger en nyttig, viktig, spännande input väldigt bra? 

Berätta något om dig som inte så många vet om:
“Jag gör en VANSINNIG Carbonara.”

Läs fler artiklar
LÄS MER