Embracer genomför riktad nyemission – tar in 7,6 miljarder kronor

Embracer Group Gaming
Embracer genomför riktad nyemission – tar in 7,6 miljarder kronor

Finwire / Breakit

Lars Wingefors: "Vi är mycket glada."

Det svenska gamingbolaget Embracer har genomfört en riktad nyemission på 36 miljoner B-aktier. Bolaget tillförs genom emissionen cirka 7,6 miljarder kronor.

Emissionen utökades med 4 miljoner aktier efter ett stort intresse.

Teckningskursen i emissionen var 210 kronor, vilket kan jämföras med gårdagens stängningskurs på 223,90 kronor. Det motsvarar en rabatt på cirka 6,2 procent.

"Vi är mycket glada över att intresset för Embracer Group har visat sig vara enastående bland både svenska och internationella institutionella investerare. Kapitaltillskottet om 7,6 miljarder kronor gör det möjligt för oss att fortsätta vår strategi i att välkomna fler fantastiska bolag till koncernen," säger Embracer Groups vd och grundare, Lars Wingefors.

Det var en stor efterfrågan i nyemissionen och boken var övertecknad ett flertal gånger. Investerare i nyemissionen var svenska och internationella institutionella investerare, inklusive CPP Investments, Alecta, AMF Pension, Swedbank Robur bland andra renommerade investerare.

Genomförandet av nyemissionen på 36 miljoner aktier innebär en utspädningseffekt om cirka 7,8 procent av antalet aktier och cirka 4,7 procent av antalet röster i Embracer Group.

Embracer, som tidigare hette THQ Nordic, utvecklar och förlägger PC, konsol- och mobilspel. Bolaget startades av Lars Wingefors och har sitt huvudkontor i Karlstad.

Läs fler artiklar
LÄS MER