Leovegas förvärvar Expekt för 50 miljoner

Leovegas Expekt Betting
Leovegas förvärvar Expekt för 50 miljoner

Leovegas-grundarna.

Finwire / Breakit

Bolaget hoppas stärka sin position inom sportspel efter förvärvet av Expekt.

Det svenska kasinobolaget Leovegas förvärvar det välkända varumärket Expekt från Betclic Group för 5 miljoner euro, eller cirka 50,7 miljoner kronor. Köpet sker kontant, enligt ett pressmeddelande.

Expect beskrivs som en av pionjärerna inom sportspel i Sverige, och förvärvet ses som en milstolpe för bolaget och innebär en breddning av strategin. Ambitionen är att Expekt återigen ska bli ett ledande sportvarumärke i Sverige och Norden, i ljuset av att dess marknadsandelar minskat under senare år.

Målbolagets nettospelsomsättning uppgick under 2020 till 6,9 miljoner euro och verksamheten konstateras vara lönsam. Under det fjärde kvartalet 2020 var 91 procent av intäkterna är hänförliga till den svenska marknaden.

I affären ingår ett kommersiellt team bestående av tre personer som tillsammans med Leovegas kommer att driva varumärket framgent.

Leovegas köper ingen teknik och den tekniska migreringen till Leovegas egna plattform är påbörjad.

Förvärvet bedöms stärka Leovegas varumärkesportfölj med en etablerad position inom sportspel samt utökar de strategiska tillväxtmöjligheterna inom det segmentet.

Läs fler artiklar
LÄS MER