Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Våren är på väg! Nu tar Gardenize in mer kapital (för att växa)

Från vänster: Tre i Gardenize-teamet: Aisha Alsafi, Patrycja Ekner och vd:n Jenny Rydebrink. Fotograf: Anna Östberg Casanova

Startupen Gardenize har tagit fram en app som funkar som ett slags dagbok för din trädgård. Nu plockar bolaget in 10 miljoner i färskt kapital.
“Nästa steg för oss är nu att utveckla sociala funktioner”, säger vd:n Jenny Rydebrink.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

olle@breakit.se

Medgrundare

Pandemin har fått många av oss pyssla mer med växter och annat som hör hemmet till.

En av vinnarna är Gardenize, som har sett antalet nedladdningar av appen öka med 60 procent det senaste året.

Användarna kan via appen ta del av trädgårdstips och själva ladda upp bilder på sina växter för att se hur de utvecklas.

Tjänsten lanserades 2016 och har sedan dess fått 300.000 nedladdningar i 130 länder. 

"Starkt intresse hos unga" 

Nu plockar bolaget in ytterligare 10 miljoner i kapital. I rundan deltar bland andra Martin Gumpert, grundare av Garbergs reklambyrå samt privatinvesterarna Lars Wiklund  och Johan Wiklund.

“Vi är exalterade över att intresset för plattformen är så stort. När vi började analysera  användarstatistiken så förvånades vi över att trädgårdsintresset var så jämnt utspritt  mellan åldrarna. Vi hade en fördom om att det skulle vara många äldre som använder tjänsten, men tvärtom så ser vi ett starkt intresse hos unga vuxna mellan 20-30 år, och sedan självklart även uppåt i åldrarna”, säger Jenny Rydebrink, vd och grundare till Gardenize. 

Nu är planen att utveckla produkten och växa i bland annat USA, Tyskland och Storbritannien.

Utmanar medierna

Bolaget ser sig också som en utmanare till klassiska papperstidningar.

“Nästa steg för oss är nu att utveckla sociala funktioner i appen för att ytterligare stärka engagemanget. På så sätt utmanar vi inte  bara de klassiska inrednings- och trädgårdstidningarnas innehåll, utan även sociala medier-apparna”, säger Jenny Rydebrink.

Gardenize har än så länge fokuserat på att öka användarbasen och utveckla tjänsten.

Omsättningen är än så länge blygsam – under det brutna räkenskapsår som avslutades i juni 2020 hade bolaget intäkter på strax under 100.000 kr och gjorde en förlust på 1,2 miljoner kronor.

Gardenize drivs från Torslanda i Göteborg. 

Läs mer