Storytel tog in 1,2 miljarder i natt – rabatt på 1,6 procent

StorytelLjudböcker

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Fyller kassan för att gasa.

Förra året gick ljudböcker om tryckta böcker sett till antalet sålda exemplar. Den vågen vill naturligtvis ljudboksjätten Storytel dra nytta av och genomförde under natten mot idag en riktad nyemission där man fick in 1.171 miljoner kronor före avdrag för kostnader.

Det nya kapitalet ska användas till att investera i innehållsproduktion, försäljning och marknadsföring och bolaget flaggar också för att det kan användas till framtida uppköp. 

Totalt emitterades 5,37 miljoner aktier till teckningskursen 218 kronor, en rabatt på knappt 1,6 procent mot stängningskursen på onsdagskvällen. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad och för befintliga aktieägare blir utspädningen cirka 7,9 procent.

Investerarna i emissionen är bland annat AMF Pensionsförsäkring, C WorldWide Asset Management, Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder, Skandia Liv, Swedbank Robur och Vitruvian Partners.

ABG Sundal Collier och Swedbank höll i emissionen.

Storytel har tidigare spått att streamingintäkterna för 2021 landar på upp till 2,5 miljarder kronor i år. Det motsvarar en tillväxttakt på strax över 30 procent. Bolaget har satt ett mål för året att öka antalet betalande prenumeranter till 2,1-2,2 miljoner. 

Under det första kvartalet räknar Storytel med att omsätta 514 miljoner kronor.

Läs mer