Sol, strand och vassa affärsmöjligheter: Allt fler driver bolaget från Teneriffa – här är 7 skäl att haka på trenden

Entreprenör
Sol, strand och vassa affärsmöjligheter: Allt fler driver bolaget från Teneriffa – här är 7 skäl att haka på trenden

Hur vi jobbar har förändrats radikalt det senaste året, allt fler jobbar digitalt och den nya flexibiliteten är här för att stanna. Så varför inte ta det till nästa steg, förlänga sommaren och sikta på att driva företaget från Teneriffa i framtiden – under en period eller för gott?

"Att vara i ett skönt klimat med hög livskvalitet hjälper mig att kunna hantera de stressiga bitarna i att driva en startup", säger Lourdes Rivas, digital entreprenör som driver sin startup från Teneriffa.

Det var inte bara klimatet som gjorde att hon valde att bosätta sig på ön. Tack vare att universitet La Laguna finns på Teneriffa har det varit lätt att hitta kompetent personal till företaget.

"Universitetets utbildning inom mjukvarudesign har varit en viktig anledning till att vi valde att etablera oss på ön och vi har kunnat knyta till oss många duktiga talanger", säger Lourdes.

Nyfiken på hur det är att driva företag från Teneriffa? Inspireras här!

Här är ytterligare 7 fördelar med att driva företag från Teneriffa:

1. Vädret

Glöm regn och slask! På Teneriffa, som är den största av Kanarieöarna, är det milt och varmt under större delen av året. Mellan oktober och mars kan det visserligen regna lite, men antalet regniga och fuktiga dagar är ändå få. Temperaturen brukar variera mellan 17 och 25 grader – och tack vare läget nära ekvatorn är det fantastiskt nog soligt året runt. 

2. Naturen

Teneriffa har en rik flora och fauna och ett både varierande och dramatiskt landskap med vulkaniska inslag. Här finns flera naturreservat och vackra miljöer att upptäcka, både vid kusten och uppe i bergen. Ön lockar gott om idrottare varje år, allt från cyklister till vandrare och dykare. Det finns något för alla, oavsett om du är hobbymotionär eller håller elitnivå.  Eller varför inte ta en paus på stranden?

3. Stämningen

Under de senaste åren har det vuxit fram ett community på Teneriffa med massor av digitala nomader, startups och företagare som flyttat till ön. Det ordnas aktiviteter under hela året och över hela ön, som till exempel workshops, studiebesök hos lokala företag, after work och vandringsutflykter. Perfekt för att knyta nya kontakter och snabbt och lätt komma in i ölivet.

4. Låga kostnader

Det är billigt att leva på Teneriffa, sett med europeiska ögon. Samma levnadsstandard i till exempel London kostar dubbelt så mycket. Inkomstskatten ligger på låga sju procent. När det gäller lönekostnader är Teneriffa också mycket konkurrenskraftigt jämfört med andra europeiska länder och resten av världen. Dessutom finns olika bidrag och subventioner för företag.

5. Snabbt internet och bekväm tidszon 

Teneriffa ligger i en bra tidszon: Bara en timme efter Sverige och mellan fem och sju timmar före USA. Det är lätt att ha kontakt med omvärlden – inte minst nu när vi vant oss vid digitala möten – hela ön har 4G-täckning och hastigheten på internet uppgår till 600 Megabite per sekund.

6. Coworking

Den blomstrande företagskulturen på Teneriffa har gjort att det skapats coworking-spaces över hela ön. Här kan du hyra in dig per timme, dag eller månad och möta trevliga företagare från hela världen. Samt förstås få tillgång till service som internet, mötesrum och gym.

7. Stöd från Tenerife work n play

Tenerife work and play är ett initiativ som hjälper digitala talanger och startups att etablera sig på ön. Du får hjälp med allt från de administrativa delarna i att starta ett företag till att hitta ett boende. Dessutom har de plockat ihop ett ”Welcome pass” med utvalda erbjudanden hos lokala företag och co-working-spaces. Kort sagt: Allt du behöver för att komma igång!

Sugen på Teneriffa? Läs mer om hur det är att driva bolaget därifrån och inspireras av andra som tagit steget här!

 

Läs fler artiklar
LÄS MER