Sök

Einride på väg att ta in 640 miljoner – uppges överväga Spac-notering

EinrideTransportlogistik

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Självkörande lastbilen på väg mot börsen?

Einride är en svensk startup som utvecklar självkörande och elektriska lastbilar. Bolaget, som under hösten tog in 90 miljoner i riskkapital, har positionerat sig som en utmanare till den gamla frakt- och lastbilsbranschen.

"Vår ambition är att vända uppochned på transportindustrin”, har Robert Falck, vd och medgrundare av Einride, tidigare sagt.

Och nu ryktas bolaget vara på väg att ta in hela 75 miljoner dollar, motsvarande 640 miljoner kronor. Dessutom ska bolaget vara intresserade av att gå till börsen genom en så kallad spac-notering. Det uppger Techcrunch.

En Spac-notering går till så att ett skalbolag noteras på börsen för att ta in pengar och köpa upp ett annat bolag. Det bolaget tar sedan helt sonika över skalbolagets plats på börsen.

Einride har sedan tidigare kunder som svenska havremjölksjätten Oatly och Lidl men ska också ha samarbeten med Coca Cola och Electrolux.

På ägarlistan finns sedan tidigare bland annat Norrsken VC, EQT Ventures, Nordic Ninja VC och Ericsson Ventures.

Einride omsatte 20 miljoner kronor under 2019 och redovisade ett resultat efter finansiella poster på minus 89,6 miljoner kronor.

Läs mer