Johanna Öberg blir styrelseordförande i Joint Academy

Joint Academy Hälsa
Johanna Öberg blir styrelseordförande i Joint Academy

Johanna Öberg.

Towe Boström

Reporter

"Det är exakt den här typen av utmaningar jag brinner för”, säger Johanna Öberg.

Joint Academy är en app som hjälper personer att behandla höft- och knäledsartros, en kronisk sjukdom som gör att nästan all fysisk aktivitet gör ont. Bolaget har tidigare tagit in kapital från affärsänglar som Sophia Bendz, Hampus Jakobsson samt Alfvén & Didrikson. 

I höstar fyllde bolaget på kassan med ytterligare 200 miljoner kronor i en finansieringsrunda som leddes av Kinnevik. Med på tåget var även H&M:s ordförande Karl-Johan Persson och Alfvén & Didriksson.

Bolaget meddelade då att planen är att expandera i USA och Europa. 

Nu har Joint Academy utsett en ny styrelseordförande – och det blir Johanna Öberg som tar klubban i bolaget. 

Johanna Öberg har en bakgrund från Kinnevikkoncernen där hon arbetat med bolag som MTG och Metro. Under de senaste åren har hon arbetat som vd för Memira Eyecenter och sitter även i styrelsen för hälsobolaget Coala Life.  

Johanna Öberg säger att Joint Academy erbjuder exakt den typ av utmaning som hon brinner för. 

“Joint Academy har tagit fram en kostnadseffektiv och skalbar behandling för en av världens snabbast växande kroniska sjukdomar. Nu står bolaget inför en riktigt spännande expansionsresa i både USA och i Europa och där kommer mina erfarenheter från att tidigare ha expanderat bolag runtom i världen väl till pass”, säger Johanna Öberg. 

Johan Fredriksson går också in i bolagets styrelse. Han har en bakgrund från vården och har bland annat varit vd på Praktikertjänst, Uppsala Vård & Bildning samt Aleris Psykiatri.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER