Här är tungviktarna som ska hitta framtidens stjärnentreprenörer

SSE Business Lab

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

SSE Business Lab avslöjar namnen.

SSE Business Lab är namnet på Handelshögskolans inkubator i Stockholm. Här får entreprenörer hjälp med allt från coachning till mentorskap och workshops med ledare och investerare. SSE Business Lab grundades 2001 och har sedan dess huserat bolag som Klarna, Budbee och Voi.

Nu avslöjar SSE Business Lab sin nya antagningskommitté – som består av riktigt tunga namn. Bland de personer som ska bestämma vilka som får delta i inkubatorn hittar vi bland annat King-grundaren Sebastian Knutsson, WES-grundaren Anna Stenberg och Sven Hagströmer.

Cristina Stenbeck har tidigare varit verksam som rådgivare men har nu hoppat av.

Lars Strannegård är rektor på Handelshögskolan i Stockholm.

”Vi går nu in i en ny spännande fas för SSE Business Lab, och vi är väldigt glada och stolta över att ha med oss denna nya antagningskommitté med stor mångfald och imponerande erfarenhet. Jag ser fram emot att se hur kommittén kommer att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen för SSE Business Lab och våra bolag”, säger Lars Strannegård.

Bland de övriga namnen i kommittén hittar vi Mattias Miksche (Stardoll), Mernos Saatchi (Humblestorm), Donna Hanafi som varit med och byggt upp Mentimeter och Tictail samt Lisa Lindström som bossat över den digitala designbyrån Doberman sedan 2003. Byrån köptes upp av EY där hon idag är Chief Experince Officer.

”Jag är oerhört glad över att gå med i denna spännande kommitté. För mig är det roligt att kunna bidra med ett designperspektiv i bedömningen av bolagen som sökt, något som är oerhört viktigt för deras framgång”, säger Lisa Lindström.

Alla startups som har en student, alumn eller anställd kopplad till Handelshögskolan i Stockholm i sitt team har möjlighet att söka en plats i inkubatorn. I mars kommer kommittén att träffas för att besluta vilka bolag som får vara med i nästa runda.

Läs mer