Saas-bolaget Pihr tar in 20 miljoner – kartlägger löneskillnader globalt

PihrSaaS

Magnus Drogell och Magnus Flink. Foto: Press

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Pihr har tagit fram en Saas-tjänst som ska göra den globala arbetsmarknadens löner mer jämställda. Nu tar bolaget in 20 miljoner kronor till en värdering på 100 miljoner för att snabba på sin expansion internationellt.

Pihr har tagit fram en mjukvara som hjälper företag och organisationer att kartlägga löneskillnader mellan kvinnor och män globalt. Tjänsten hjälper också till att rätta till eventuella felaktigheter som beror på kön. 

Idag kartläggs 1,5 miljoner individers löner i mjukvaran, i över 85 länder och fler än 30 procent av företagen på stockholmsbörsens Large Cap-lista är kunder enligt bolaget.

“Vi ser en fortsatt stark tillväxt på den svenska marknaden och en ännu högre efterfrågan från nya och befintliga kunder runt om i Europa, likväl som i Nordamerika. För att kapitalisera på möjligheterna som vi ser i marknaden valde styrelsen att initiera en andra kapitalrunda och resa ytterligare kapital för att möjliggöra en ännu snabbare expansion globalt”, säger Pihrs grundare och vd Magnus Drogell i en kommentar.

Bolaget tar nu in 20 miljoner kronor till en värdering på runt 100 miljoner. 

"Borde vara en självklarhet"

Efter att befintliga kunder efterfrågade en tjänst som även kartlägger olika minoriteters löner har bolaget också sedan i början av året lanserat en sådan tjänst i länder är den typen av kartläggningar är lagliga. 

“Vi är otroligt glada att våra befintliga ägare samt nytillkomna investerare delar vår uppfattning att lika lön för lika arbete är en mänsklig rättighet och något som borde vara en självklarhet. Det nya kapitalet, tillsammans med vår starka tillväxt i ARR (årligen återkommande intäkter, ett begrepp som ofta används i Saas-bolag, reds anmärkning), gör att vi kommer kunna påskynda och skala vår affär internationellt, vilket leder till att vi också betydligt snabbare kan hjälpa fler människor till rättvisa löner, oberoende av kön eller etnicitet”, Magnus Drogell.

För det brutna räkenskapsåret 2021 räknar Pihr med en omsättning på runt 18 miljoner kronor, ARR på runt 15 miljoner kronor och ett resultat på 3 miljoner. 

Bolagets grundare Magnus Drogell och Magnus Flink äger runt 65 procent av bolaget, övriga andelar står en rad ängelinvesterare för. 

Läs mer