Airmee till fem nya städer – ska vara fossilfria i slutet av året

Airmee

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Last mile-bolaget Airmee växlar upp – når halva Sverige efter nya etableringar.

För två veckor sedan fick Airmee in 160 miljoner kronor i riskkapital. Nu logistik-bolaget, som levererar hem varor med en egenutvecklad logistiklösning, en del av kapitalet för att expanderar till fler städer. Uppsala, Västerås, Enköping, Jönköping och Borås blev nya mål den första mars och Borås pekas samtidigt ut som bolagets första emissionsfria leveransstad, enligt ett pressmeddelande. Genom etableringar så når Airmee nu halva Sveriges befolkning.

“Vårt mål är att möta konsumenters behov och efterfrågan på snabba hemleveranser utan att negativt påverka klimatet eller människors välmående. Eftersom vi är ett snabbväxande bolag är ett stort fokus att växa på ett hållbart sätt. Vi är därför extra stolta och glada över att gå live i Borås som från och med maj 2021 blir Airmees första helt emissionsfria leveransstad. Det innebär att alla leveranser kommer ske med elbilar eller cargo-cyklar som inte släpper ut några avgaser och som även minimerar bullernivåerna”, säger Tobias Wahlfrid, försäljningschef på Airmee.

Airmee har utvecklat en egen plattform som optimerar logistiska flöden i realtid. I kombination med företagets så kallade “Smart Logistics Network” som innebär att förare och fordon matchas med en rutt utifrån vissa kriterier kan företaget även enkelt anpassa sig till peak-perioder och kraftiga volymökningar.

Några av de e-handlare som Airmee i dag levererar för är H&M, Apotea, Bygghemma, Royal Design, Bangerhead, Meds, Lyko, Vetzoo, Synsam, Bauhaus, Matsmart och Babyshop.

Airmee har som mål att vara helt fossilfria i slutet av 2021.

Läs mer