Sök

Nakd är nära break even: “År med stora framsteg”

Nakde-handel

Jarno Vanhatapio, grundare av NA-KD. Foto: Istockphotos / Press

Breakit

Breakit

E-handelssuccén Nakd ökade omsättningen med 56 procent under 2020. Nu är verksamheten nära lönsamhet.

Modesajten Nakd fortsätter växa i raketfart. Under 2020 landade omsättningen på cirka 2 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget hade under helåret en rörelsemarginal – före ned- och avskrivningar – på minus 1,5 procent. Det kan jämföras med minus 8,2 procent under 2019.

Enligt Nakd var dock det operativa underliggande resultatet 2020 positivt, om man rensar för engångskostnader kopplade till pandemin.

“Med 2020 bakom oss kan vi konstatera ytterligare ett år med stora framsteg, både i omsättning och resultat, men framförallt så har vi lärt oss väldigt mycket och satt grunden för de kommande åren. I ljuset av Covid-19, och att vi fortsatt att investera tungt i verksamheten så är vi väldigt nöjda att kunna presentera ett så pass starkt helår 2020. Vi har också sedan december tillsammans med EY jobbat fokuserat med åtgärder kring det som lyfts fram i svensk media gällande arbetsmiljön. Det är hanterbara saker som vi nu förbättrar”, säger Nakds grundare Jarno Vanhatapio.

Att Nakd närmar sig vinst innebär att bolaget blir mer redo för en eventuell börsnotering. 

I en intervju med Dagens industri på måndagen öppnade storägaren Magnus Emilson för en framtida notering – men sa att Nakd hittills har fokuserat på att först nå lönsamhet.

Läs mer