Missnöjet växer bland de anställda på Groupon i Sverige

Groupon

FOTO: Flickr/Seth Anderson

Sanna Wolf-Watz

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

För två år sedan hade det webbaserade rabattföretaget Groupon 110 anställda i Sverige. I dag är de 30 och samtidigt ska försäljningen ha sjunkit kraftigt. Nu har två högt uppsatta chefer fått gå.

Uppdatering: Den här artikeln är från april 2015. Sedan dess har Groupon lagt ner sin svenska verksamhet, vilket du kan läsa mer om här.

Det skriver Dagens industri i torsdagens papperstidning.

Det var i samband med att ledarduon för Groupon Sverige, Rickard Strömgren och Leo Kia, slutade på företaget för att gå över till en post på investmentbolaget Kinnevik som problemen ska ha börjat.

När Saira Gill, rekryterad från Groupons avdelning i Storbritannien, tog över som Nordenchef blev det en kulturkrock. Anställda och tidigare anställda ska ha upplevt en brist på lyhördhet, frånvarande ledning och en allt sämre arbetsmlijö.

"Det var någon på HR som sa att personalomsättningen är större än på McDonald's", säger en tidigare anställd till Di.

När mellanchefer och anställda inte fick gehör för sina åsikter valde de att gå förbi Saira Gill direkt till Roy Blanga, chef för norra Europa. Det ska inte ha gjort någon skillnad.

Samtidigt har Groupons verksamhet i Sverige krympt ordentligt. I december 2013 hade Groupon Sverige en månadsomsättning på 9 miljoner kronor. Enligt Di sjönk försäljningen under december 2014 till 3 miljoner kronor.

Nu har både Saira Gill och Roy Blanga fått lämna företaget. Saira Gill ska ha fått sparken med omedelbar verkan och Roy Blanga avgick under tisdagen.

Uppdatering: I en tidigare version stod det att omsättningen var 9 miljoner respektive 3 miljoner kronor men det framgick då inte att det gällde per månad.

Läs mer