Truecaller-chefen lämnar bolaget efter 10 år: “Beslutat att säga hejdå”

Truecaller
Bild på Tweet från Kim Fai Kok framför Truecaller-grundarna Nami Zarringhalam och Alan Mamedi.

Nami Zarringhalam och Alan Mamedi, grundare av Truecaller. Foto: Anders Ahlgren / SvD / TT & Skärmklipp

Tobias Blixt

Reporter

Kim Fai Kok går vidare från Truecaller.
“På den tiden existerade inte ordet ‘startup’ i mitt vokabulär”, skriver han om sin resa med bolaget.

Truecaller-profilen Kim Fai Kok meddelar på Twitter att han lämnar Truecaller efter nästan tio år på bolaget där han var en av de första anställda 2010. Från 2015 och fram till nu har han varit kommunikationschef på Truecaller.

“Efter nästan ett årtionde på Truecaller har jag beslutat att säga hejdå. Jag har ägnat nästan en tredjedel av mitt liv till att hjälpa till och bygga det här bolaget, tjäna våra användare och att berätta storyn om Truecaller för miljoner människor”, skriver Kim Fai Kok själv på Twitter.

Även om Kim Fai Kok lämnar sin operativa roll i bolaget så kommer han fortfarande att vara delägare i bolaget.

“När jag växte upp som en andra generationens invandrare i en förort där drömmar om att bli en entreprenör inte var normen, fann jag min inspiration när jag hörde om vad Alan Mamedi och Nami Zarringhalam hade skapat med Truecaller 2010”, skriver han och fortsätter.

“När jag först träffade dem visste jag direkt att jag ville vara en del av resan. På den tiden existerade inte ordet ‘startup’ i mitt vokabulär. Och jag kunde aldrig tro att produkten vi skapat skulle påverka en kvarts miljard människor.”

Kim Fai Kok är också ängelinvesterare och har bland annat investerat i bolag som All Ears, Coupleness och Teemyco. Nyligen investerade han också i Oneplus-grundaren Carl Peis nya bolag Nothing. 

Läs fler artiklar
LÄS MER