Sök

Nakd:s storägare Magnus Emilson öppnar för börsen – redan i år

Nakde-handel

Nakds vd Jarno Vanhatapio och bolagets ordförande Magnus Emilson.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Styrelseordföranden Magnus Emilson avslöjar nya siffror i öppenhjärtig intervju.

Affärsängeln Magnus Emilson kom in som första externa investerare i modesajten Na-kd redan 2015 och är idag styrelseordförande och fortfarande en av de största ägarna.

En tid har det cirkulerat börsrykten om Na-kd och i en intervju med Dagens industri kommer det nu uttalande från Magnus Emilson som indikerar att en notering kan vara nära förestående.

”Börsen skulle i allra högsta grad kunna vara ett alternativ för Na-kd. Tittar man på ägarsidan, har vi tagit in 800 miljoner kronor i kapital, bara det är ett stort ansvar utifrån förväntade avkastningskrav”, säger Magnus Emilson i intervjun som publiceras i Dagens industris pappersupplaga på måndagsmorgonen.

Fokus på lönsamhet – och börsen

Han berättar att ägarna kommit överens om att bolaget först ska visa lönsamhet innan en notering kan bli aktuell – och konstaterar sedan att Na-kd kommer att visa positiva siffror för 2021. Arbetet med att göra bolaget redo för börsen pågår också för fullt:

“Samtidigt gör vi alla nödvändiga regulatoriska förberedelser, så att vi kan hålla alla dörrar öppna”, säger Magnus Emilson och poängterar:

”Ur ett ägarperspektiv har vi sagt att bolaget först ska nå lönsamhet. 2020 präglades fortfarande av stora investeringar. 2021 är nu fokus på tillväxt under lönsamhet”.

I intervjun avslöjar Na-kd:s styrelseordförande att Na-kd under fjolåret omsatte “ungefär 2 miljarder kronor. Det kan jämföras med 1.343 miljoner kronor som bolaget omsatte 2019 då förlusten efter finansiella poster blev minus 142 miljoner kronor.

Läs mer