Stina Andersson tar över Bonnier Group: "Passar som hand i handske"

Bonnier Media
Stina Andersson tar över Bonnier Group: "Passar som hand i handske"

Stina Andersson, ny vd på Bonnier Group. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Hon blir ny vd på den svenska mediejätten.

Stina Andersson tar över som vd på den svenska mediejätten Bonnier Group. Hon kommer senast från en tjänst som operativ chef på Axel Johnson.

"Stina har gedigen erfarenhet av investeringsverksamhet och affärsutveckling i en rad stora och framgångsrika bolag", säger Bengt Braun, styrelseordförande i Bonnier Group.

"Hon har dessutom arbetet i både börs- och familjeföretag och hennes bakgrund passar som hand i handske i vår nya struktut av investmentbolagskaraktär och med koncernens nu historiskt starka finansiella situation som möjliggör nya investeringar".

Just nu sitter Stina Andersson i styrelsen för bland annat Axfood och Dustin och hon är också engagerad i Novax som är Axel Johnsson-koncernens investeringsgren. Hon har också jobbat på Kinnevik och Tele2 och började sin karriär som managementkonsult på McKinsey.

"Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Bonnier", säger hon i ett pressmeddelande.

"Mitt fokus kommer att vara investeringar och förvärv där vi vill etablera Bonnier inom några nya områden med god tillväxtpotential".

Samtidigt lämna Bengt Braun posten som styrelseordförande, en plats som nu tas över av den nuvarande vd:n Erik Haegerstrand.

Läs fler artiklar
LÄS MER