Hassan Kasujja bygger upp ett padelimperium: “Det ska bli som en oas”

Central Padel NordicPadel

Hassan Kasujja.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Han öppnar tio padelbanor utomhus i Norra Djurgårdsstaden – och fler är på gång.

Padelbranschen har de senaste åren blivit stekhet. Bland de mer kända padelentreprenörerna finns bland annat Zlatan ibrahimovic, Måns Zelmerlöw, Izettle-grundaren Jacob de Geer och entreprenören Henrik Persson Ekdahl. 

Nyligen gjorde Breakit en större kartläggning av padelbranschen. Där kunde vi bland annat visa vilka som är de stora vinnarna på sportens ökande popularitet i Sverige, kartläggningen kan du läsa här. 

Nu ger sig ytterligare en entreprenör in i padelbranschen. Doldisen Hassan Kasujja bygger med bolaget Central Padel Nordic lite i det tysta upp ett eget padelimperium.

I mars sätts första spadtaget för en stor anläggning med tio utomhusbanor i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

“Det är en väldigt intressant stadsdel med stor tillväxt och fokus på hållbarhet. Vi vill att det här ska vara en trevlig oas som bidrar till stadsbilden. Vi kommer även ha ett utegym, boulebanor, en trevlig restaurang för allmänheten och odlingslotter”, säger Hassan Kasujja som också är medgrundare till restaurangkonceptet Isabelles Market samt till den digitala byrån D Solutions. 

"Finns ett kopiöst behov"

Marken arrenderar Central Padel Nordic av Stockholms stad och till projektet har de fått med sig fastighetsbolaget Åke Sundvall samt privatinvesteraren Arne Engvall som tidigare varit partner på PWC med ansvar för fastigheter.

Utöver “padeloasen” i Norra Djurgårdsstaden bygger de också en padelanläggning i Sundbyberg tillsammans med Skandia fastigheter och en vid Näsby Slottspark tillsammans med Niam.

Till satsningen har han tagit in 6 miljoner kronor.

“Det finns ett kopiöst behov av padelbanor, som det ser ut i dagsläget går det inte att boka en padeltid helt spontant samma vecka som man vill spela. Visst kommer marknaden att komma ikapp, men det som skiljer oss från många andra är att vi satsar på en unik upplevelse utöver padeln som sport”, säger Hassan Kasujja och fortsätter:

“Många andra satsar på att bygga stora padelanläggningar längre ut från centrum. Vi vill vara ledande i att erbjuda en exklusiv satsning utomhus och centralt, det ska kännas nästan som en country club i stan”.

Planen är att samtliga padelanläggningar ska öppna i maj.

Breakit har tidigare berättat att även Globen har gjorts om till padelarena samt att ett gäng entreprenörer kommer att bygga padelbanor på taket till NK.

Läs mer