Fortnox köpte Offerta för 300 miljoner – nu ska han köpa fler svenska techbolag

OffertaFortnoxSaaS

Tommy Eklund, vd Fortnox. Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Fortnox-bossen öppnar för nya uppköp.

På tisdagsmorgonen gick SaaS-succén Fortnox ut med att det har gjort sitt första stora uppköp. Börsraketen köpte upp tjänsteförmedlingsföretaget Offerta i en affär värd 300 miljoner kronor. Offerta hjälper tjänsteföretag att hitta kunder.

Köpet är första steget i en strategi för Fortnox. Förutom den organiska tillväxten, bolaget växer fortfarande snabbt, har bolaget börjat titta efter potentiella förvärv.

"Det finns många intressanta teknikbolag som skulle kunna leverera mycket värde till vår kundbas, så i Sverige har vi ambitionen att bredda vårt erbjudande genom förvärv", säger Tommy Eklund, vd på Fortnox till Dagens Industri.

Startups inom finansiella tjänster på radarn?

Exakt vilka områden som de kan tänka sig att göra uppköp inom säger Eklund inget om. Men i december rekryterades Louise Bagewitz som ny vd för finansdelen Fortnox Finans och bolaget har rapporterat om att de har sett en stark efterfrågan på finansiella produkter och tjänster från deras kunder. 

"Framåt ser jag att det kommer att växa mer än kärnverksamheten, så vi ser positivt på området", säger Tommy Eklund.

I morse redovisade Fortnox också siffror för det sista kvartalet 2020. Omsättningen lyfte till 188,4 miljoner med ett resultat på 35,4 miljoner kronor.

Läs mer