G-loot storsatsar på e-sport – vd och ordförande byter plats

G lootspelesport

Patrik Nybladh. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ska förbereda bolaget för att ta nästa steg.

Den svenska e-sportplattformen G-Loot – som hjälper spelare tävla om prispengar – har under en längre tid planerat för en börsnotering och passade på att fylla kassan ordentligt i oktober förra året.

Breakit kunde då avslöja att bolaget tagit in en halv miljard kronor i nytt kapital. Något som bolagets vd Patrick Nybladh menade skulle räcka fram tills att bolaget var lönsamt. 

När han i en intervju efteråt berättade om ambitionerna för bolaget framåt var det med höga förhoppningar.

”Vi kommer att bli större än Spotify. Vi kan koppla på våra tävlingar till vilka spel som helst. Allt som krävs är att spelarna godkänner att vi trackar deras data.”, sa han då. 

Nu meddelar G-loot att det kommer ske förändringar i toppen. Det handlar om att Patrik Nybladh och G-loots nuvarande styrelseordförande Johan Persson kommer att växla position i bolaget. Johan Persson blir alltså vd i syfte att förbereda bolaget för nästa steg, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Johan Persson har en bakgrund från Mag Interactive där han hade fokus på digital styrning av bolagets mobilspel och optimeringen av lönsamhet per användare.

Patrick Nybladh ska driva entreprenörvisionen, aktieägarkontakterna med mera.

Läs mer