Sök

Acast fortsätter avancera – men tiger om börsen

AcastPoddar

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Som vi har sagt tidigare stänger vi inga dörrar".

Under pandemin har vi börjat att lyssna allt mer på poddar, vilket avspeglar sig hos det svenska poddbolaget Acast. Nu presenterar bolaget färska siffror, i sin första publika bokslutsrapport hittills. Där framgår det att intäkterna landade på 240 miljoner under det fjärde kvartalet, nästintill en dubbling jämfört motsvarande period förra året, rapporterar Dagens Industri.

Sett till hela året steg intäkterna med 64 procent, till 592 miljoner kronor. Rörelseförlusten landade på 148 miljoner kronor, att jämföra med 121 miljoner kronor.

”Det tar tid att bygga upp teknik och medarbetarteam på nya marknader, så vi har investerat mycket i det för att på sikt nå lönsamhet”, säger Acast vd och medgrundare Ross Adams till Di.

Vill slå sig in i USA

Det fortsatta huvudfokus ligger mot den amerikanska marknaden. Det har återkommande spekulerats i huruvida Acast är på väg mot en notering.

”Som vi har sagt tidigare stänger vi inga dörrar. De senaste åren har vi haft som strategi att vara redo för olika möjligheter, inklusive en notering, och det fortsätter vi att vara”, kommentarer Ross Adams.

Acast grundades av Karl Rosander och Måns Ulvestam.

Läs mer