Sök

Klarna lanserar bankkonto för vissa användare i Tyskland – bredare utrullning snart

Klarnafintech

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Låter tyskarna starta bankkonton på Klarna.

Som vi tidigare i veckan kunde avslöja så jobbar Klarna just nu på en nyemission där man ska ta in 4,2 miljarder kronor till en värdering på 252 miljarder kronor.

Samtidigt kunde vi avslöja att det kommer att dröja ett tag innan Klarna börsnoteras.

Men Sebastian Siemiatkowski och de andra på Klarna ligger inte på latsidan. Idag lanserar de bankkonton i Tyskland som gör att användare kommer att kunna betala med ett Visa-kort, eller använda Apple eller Google Pay.  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

En bredare utrullning väntas ske under de kommande månaderna och fram tills dess ska bolaget använda testfasen för att samla in data och integrera feedback.

"Vi vet att det finns stort utrymme för förbättringar i hur folk använder sin bank och sparar pengar idag", säger Sebastian Siemiatkowski, grundare och vd på Klarna.

"Användare kräver mer sömlösa, intuitiva och transparanta tjänster som möter deras dagliga behov men många banker möter fortfarande inte detta". 

De som skaffar ett bankkonto hos Klarna kommer också att kunna ta ut pengar ur bankomater två gånger per månad. Efter det kommer en avgift att tas ut.

Med den här lanseringen kommer Klarna erbjuda en bred finansiell plattform där alla finansiella aktiviteter som fakturor, inköpshistorik, sparmål med mera kommer att samlas.

Läs mer